Het beste seizoen om single te zijn

maandag 24 mei 2010 Lies 10 Opmerkingen

‘Ik vind de zomer het beste seizoen om single te zijn’, zei een vriendin me ooit. ‘Je kan naar buiten. Je wordt uitgenodigd voor BBQ’s. Er zijn massa’s evenementen, festivals,… En bovendien kan je op reis.’

Zelf vind ik de zomer het slechtste seizoen om single te zijn. In de winter gaat het leven zijn gewone gangetje: het werk, de hobby’s, de vrienden, …. En in die dagelijkse routine word ik eigenlijk niet zo erg gehinderd door het single zijn.

Maar in de vakantieperiode valt alles stil. M’n werk een tijdje missen, daar heb ik geen probleem mee. Maar dat ook mijn sport- en kooklessen stoppen, ligt moeilijker. Idem voor m’n wekelijkse dagschotel met vrienden. Maar het ergste vind ik toch wel dat iedereen wel het land uit lijkt.

Dit weekend kreeg ik er al een voorproefje van. Ik heb niet de gewoonte lang op voorhand dingen te plannen en daarom was er voor dit weekend enkel een uitstap naar Brussel (Zinneke parade) gepland op zaterdag. Zondag en maandag waren maagdelijk blank in mijn agenda.

Op zaterdag begon ik dit te beseffen en stuurde ik de eerste sms’en. Een pak smsjes later was de situatie duidelijk: nagenoeg m’n hele Gentse vriendenkring is op weekend. En de paar anderen zijn op familiebezoek.

Dus besloot ik maar wat dingen alleen te ondernemen, nog wat schilderwerk te doen en de zomervakantie voor te bereiden. Vooral dat laatste deed me meer dan ooit inzien dat de zomer voor mij toch echt niet het ideale single-seizoen is.

Ik zat tot 2 uur ’s nachts op het internet te zoeken, maar sta nog geen stap verder. Ik dacht aan een reis alleen naar Turkije, want in Istanbul zou ik dan de couchsurfster kunnen opzoeken die in het najaar bij me langs kwam. Een erg sympathieke jongedame met wie het goed klikte. Maar wat gegoogel verder blijkt Turkije toch niet meteen de beste bestemming te zijn voor vrouwen alleen: ‘Bij alleen reizende westerse vrouwen wordt helaas vaak aan het hoofd gezeurd, hetgeen waarschijnlijk vooral te wijten is aan de vele westerse films en de afwijkende moraal. Een kennelijk ongehuwde, volwassen vrouw alleen op vakantie moet wel haast 'eerloos' zijn (lees: een prostituee).

Een groepsvakantie dan maar? Ik lees ettelijke beschrijvingen van groepsreizen, maar hoe lyrisch ze ook zijn, men slaagt er niet in mij hiervoor warm te maken. Vakantie is voor mij nog altijd vrijheid, avontuur, leuke mensen, … En het idee verplicht een of meerdere weken op te trekken met mensen die ik zelf niet gekozen heb, druist hier volledig tegen in.

Enfin, mocht iemand een leuke vakantieformule kennen voor singles, laat het mij dan gerust weten. Misschien wordt dankzij jouw tip de zomer ooit toch nog mijn favoriete single-seizoen.

10 opmerkingen:

 1. Misschien heb je hier je licht wel al opgestoken, maar ik geef de link zekerheidshalve toch maar mee:
  http://www.single-reizen-online.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag altijd komen helpen schilderen bij mij :-)

  Ik volg je tips, ik kan nooit weten of ik ze zelf nog nodig ga hebben!

  Ondertussen veel succes bij het volplannen van je zomeragenda!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom toch niet 1x een groepsreis proberen? Er zullen toch altijd wel een paar mensen mee zijn die je leuk vindt.
  De eerste keer dat ik dat deed vond ik dat vooraf ook een beetje raar, maar het is goed meegevallen en ik heb het intussen al meer gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een groepsreis kan wel leuk zijn, maar meestal zijn er niets dan koppels bij en ben je zo ongeveer het 'vijfde wiel'...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog een goeie tip: http://www.vertrek.be
  Naar het schijnt zijn die reizen altijd tof (weet dat van een vriendin)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nu 2 jaar na elkaar een Joker avontuurreis geboekt. Ja, dat zijn groepsreizen, maar aangezien het geen 'luxe' reizen zijn krijg je toch een bepaald soort slag van mensen mee die ik wel kon appreciëren.

  De leeftijden schommelden tussen de 25 en de 45 en het overgrote deel waren singles. Bij beide reizen was er slechts 1 koppel mee, bij de 2e reis wel 3 personen waarvan de partner thuis bleef...

  Als je echter van 5-sterren hotels houdt of graag dagenlang aan het zwembad of strand ligt dan zijn dit soort reizen wel niet aan te raden...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de groepsreizen van Anders Reizen zijn er meestal ook maar weinig of geen koppels mee. Het zijn wel groepsreizen, geen specifieke "single" reizen (wat ik eigenlijk maar best vind ook). Maar net als bij Joker zijn dit ook geen "luxe"reizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor alle reacties.

  @Menck: ik was al googelend al op die site gekomen, maar een single reis is nu eigenlijk net wat ik niet wil. Als ik daarvan beelden zie op internet, dan lijkt mij dat een geforceerde bedoening waar mijn maag bij voorbaat al gaat van keren.

  @Heldje en Rigel
  Joker, Te Voet, Anders Reizen ken ik. En bij die organisaties gaan er inderdaad meestal meer singles dan koppels mee. Maar toch zijn zo'n groepsreizen voor mij meer een noodoplossing dan iets anders. Je betaalt trouwens ook veel voor het weinige comfort dat je maar hebt. Ik heb geen probleem met het weinige comfort, wel met de prijs.

  Ik schrijf later nog wel eens wat over mijn ervaringen met deze organisaties.

  @Margo: ik ben 1 keer op weekend geweest met het Vertrek (de plaats ingenomen van een kennis die onverwacht ergens anders naartoe moest). Ik was van plan mij te amuseren en heb dat na het omdraaien van de juiste knop in m'n hoofd ook wel gedaan, maar toch niet echt het soort mensen waar ik graag mee optrek. Een vriend van mij heeft een langere reis met hen gemaakt en daar vielen de reisgenoten wel heel erg mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik voel met je mee. Ik heb hetzelfde gevoel bij groepsreizen en andere formules. Ben immers heel erg op mijn vrijheid gesteld.

  Deze zomer krijg ik de kans om drie weken in Zwitersland (laatste week juli en twee eerste weken van augustus) in het huis van een vriendin te vertoeven. Ben er nog niet uit of ik er gebruik zal van maken. Alleen is toch maar alleen.

  Mocht je zin hebben om mee te gaan, laat het weten via deze weg. BTW. ik ben een vrouw, ik ben niet uit op een date maar zoek vooral een reisgenoot voor een leuk verblijf in Zwitersland.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Mathias
  Ik zal eens wat stukjes posten over mijn ervaringen met groepsreizen. Dan zal je begrijpen dat ik niet meer zo gemakkelijk te overtuigen val. Ik heb er altijd het beste van gemaakt, maar 100% mijn ding zal het nooit zijn. Met internationale groepen heb ik al een paar keer gereisd. In de praktijk bestaan die groepen vooral uit Engelsen en Amerikanen. Hoewel mijn Engels er echt wel mee doorkan, had ik toch vaak moeilijk om ze te verstaan. Zeker als ze in groep door elkaar aan het babbelen zijn of moppen aan het vertellen zijn (allemaal met hun lokale accent...). En zuipen kunnen ze ook als de besten (veel beter dan eens wat zinnigs vertellen ...).

  @anoniem
  Bedankt voor het begrip! Ook voor het reisaanbod trouwens. Maar om met z'n tweeën op reis te gaan, ken je elkaar toch het best wat beter, vind ik. Misschien kunnen we beginnen met een praatje te slaan op onze toekomstige flashmob? http://oponseentje.blogspot.com/2010/05/activiteiten-voor-singles.html

  BeantwoordenVerwijderen