De ultieme tips van Lie

donderdag 15 september 2011 Gastblogger 4 Opmerkingen

Met deze tips keren we terug naar de keuken..
Of meer bepaald naar de supermarkt: neem nu die grote verpakkingen - de zogenaamde 'familiepakken' (laat me kipfilets als voorbeeld nemen).

Thuisgekomen verdeel ik deze in vb 5 porties: 4 delen marineer ik elk verschillend, 3 delen hiervan gaan in de diepvries en 1 deel hou ik voor het avondeten. Die overige portie deel ik nog eens in 2 ongelijke porties (kan u nog volgen?). 1 portie snij ik in hapklare stukjes/reepjes, de kleinere portie snij ik gewoon in grove stukken en beide delen bak ik goed op. De portie met de grove stukken krijgt het gezelschap van een sjalotje, kruiden en wat mayo en dat mix ik - zo heb ik kipsla voor tussen mijn boterhammen. De 2de portie hou ik voor een slaatje of eet ik met guacamole (koud of warm .. keilekker gewoon!!). Nu lijkt het alsof ik een hele week kip eet maar omdat ik verschillende kruiden gebruik valt dat best mee en een groot deel verdwijnt in de diepvries.
En nu ik u heb laten kennis maken met mijn gierige kant kan ik beter even verderdoen .. Meng niet teveel ingrediënten op voorhand zodat je eventuele overschotjes nog kan gebruiken. Geraspte worteltjes zijn lekker met wat sla, komkommer, gegrilde aubergine, wat pijnboompitjes en vinaigrette maar héél deze combinatie kan je niet meer gebruiken in een veggie-lasagne..
Zo, bij deze liet ik een stukje van mijn single-kitchen zien, ik hoop dat u er iets aan hebt gehad :-)

Met dank aan onze gastblogster in het kader van de maand van de gastblogger.

4 opmerkingen:

 1. Je kon ook gewoon hier posten: gasten, iemand zin in kip deze avond? binnen no time was die kip ook op :-) En dan uiteraard de dagen erna bij die mensen langs gaan é.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, gaan jullie 'Komen eten' spelen?

  Gaat wel een dure en milieu-onvriendelijke portie kip zijn als je al die af te leggen kilometers in rekening brengt... Maar het gezelschap van Lie is dat waarschijnlijk meer dan waard (voor zover ik mij daarover mag uitspreken, we kennen elkaar namelijk niet 'in het echt').

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah kijkt. Die ga ik onthouden. Goeie tips om porties eten op een propere manier een tijdlang te kunnen bewaren, die hoor ik graag. :) Merci!

  BeantwoordenVerwijderen