Een buis voor de single

dinsdag 6 september 2011 Gastblogger 6 Opmerkingen

'Of ik AL kinderen had?' Zo begon het gesprek met iemand die ooit in de wiskundeles naast me zat en nu na 15 jaar toevallig mijn professionele pad kruiste.

Het was niet 'En anders, kindjes misschien?' Het was een duidelijke vraag naar hoe goed ik het al gedaan had in dit leven en waar ik 'al' stond. Het was een vraag om nadien een score te kunnen geven aan mijn leven en het al dan niet als succesvol te beschouwen. En de kinderen, die zorgden zeker voor bonuspunten. Maar het was dus een neen.

Ik twijfelde even, ik kon antwoorden dat ik me al 10 jaar van hormonenkuur naar IVF-behandeling sleepte en al 21 miskramen en evenveel depressies achter de rug had. Maar ik deed het niet, ik ben altijd al hoffelijk geweest.

En toen werd er gecheckt of ik misschien op andere vlakken bonuspunten kon verdienen 'En... 'al' getrouwd?'

Maar helaas, opnieuw werd er niet gescoord. Ik voegde er zelfs aan toe dat ik zelfs geen lief had, wat me zeker enkele strafpunten zou opleveren. En toen kreeg ik als antwoord: 'Tjah, dan is het moeilijk om kindjes te hebben hé'.

Ik kreeg instant medelijden met zoveel naïviteit, had nu niemand het arme kind uitgelegd hoe kinders gemaakt worden?

En net toen ze zich omdraaide, besefte ik dat ik wel had kunnen meedoen aan haar scorespelletje. De volgende vraag kwam net niet uit mijn mond: 'En...al gefrustreerd en ongelukkig?'

Met dank aan onze gastblogster in het kader van de maand van de gastblogger.

6 opmerkingen:

 1. Dat zijn van die gesprekken waarbij je gewoon wilt rechtspringen en vertrekken..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dikke kans dat ik tijdens een volgende keer zo'n gespre...uh...verhoor deze vraag ga stellen of op zijn minst dit herinner en enorm hard ga lachen. Bedankt daarvoor! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iemand die getrouwd is en kinders heeft is toch niet persé gefrustreerd en ongelukkig????

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nele: net zoals iemand die single is niet per se ongelukkig is of per se wil/moet trouwen en kinderen krijgen.

  In het hoofd van veel mensen is iedereen die niet getrouwd en van kinderen voorzien is een abnormaliteit. Terwijl de echtscheidingscijfers en de perikelen van sommige mensen met hun kinderen toch bewijzen dat trouwen en kinderen krijgen niet altijd de beste keuze is voor iedereen. Dus waarom verwachten dat iedereen dezelfde weg van huwelijk en kinderen bewandelt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend stukje.

  Ik heb jaren een grote aversie gehad voor de Nieuwjaarswensen.
  "Allez... een gelukkig nieuwjaar... en een GOE lief" (slap handje en mwah mwah mwah, gevolgd door geveinsd verlegen glimlach van yours truly).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had toch graag haar reactie willen zien als je de vraag gesteld had.

  BeantwoordenVerwijderen