Huishoudtips voor singles

vrijdag 9 september 2011 Gastblogger 5 Opmerkingen

Vriendinnen en ik wisselen wel eens ideeën uit die het huishouden van een single zouden kunnen vergemakkelijken ... en wie ben ik om die voor mezelf houden?

Moest u deze tips&tricks reeds kennen dan .. euhm .. tja, heb je niet veel aan deze post gehad en heb ik u gewoon verveeld. Blijft er nu eentje hangen dan is dat leuk meegenomen (zowel voor u als voor mij). Owkay, let's go..
- soep vries ik in in 'dagporties'. Hiervoor gebruik ik diepvrieszakjes en die gebruik ik ook om kleine ruimtes/gaatjes in mijn diepvries op te vullen ('t is natuurlijk wel iets minder goed voor het milieu...). Ik gebruik een kommetje (type ontbijtkom) om het diepvrieszakje makkelijker te kunnen vullen, al de zakjes zet ik dan in het deksel van mijn 'mosselpot' en het eerste uur gaat alles zo de diepvries in. Nadien herschik ik de zakjes in m'n diepvries.

- een quiche verdeel ik denkbeeldig in 2 of 4 stukken en ieder stuk 'beleg' ik verschillend (vb gedeelte met hesp en brocolli, gedeelte met groentjes). Op die manier eet ik dan wel 2 of 3 dagen quiche maar niet steeds dezelfde quiche.

- hetzelfde voor een home-made pizza.

- een brood in de diepvries is handig maar om te voorkomen dat de sneedjes hardnekkig aan elkaar blijven kleven neem ik een andere broodzak, knip horizontaal brede 'repen' af en die stukken papier steek ik tussen iedere 4 sneetjes brood.

- een dosis soep/bouillon in de diepvries is ook handig meegenomen bij het aanbreken van de winter (met grieptoestanden in het achterhoofd..).

(wordt vervolgd)

Met dank aan onze gastblogster in het kader van de maand van de gastblogger. Wil jij ook een stukje van jou zien verschijnen op deze blog, mail het dan naar oponseentje@gmail.com

5 opmerkingen:

 1. Een handige tip die ik van mijn zus geleerd heb: beleg invriezen.
  Een paar minuten voor gebruik uithalen en het is perfect eetbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eens per week kies ik een lekker uitziend recept uit het kookboek - dus voor 4 personen, en daarbij koop ik een extra seizoensproduct. Dan maak (of probeer) ik het recept uit in een kleinere portie, en met de rest ga ik creatief aan de slag. Een overschotje van het oorspronkelijke idee in een omelet, de resterende groenten in een rauwkostsla, een lekker soepje, wat wokken, een stoofpotje laten sudderen en hopla, een hele week inspiratie en variatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anoniem: bedankt voor de interessante tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt ook één product voor verschillende gerechten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een stuk kipfilet, eerst voor het avond eten en 's ochtends in een lekkere kipsalade!

  BeantwoordenVerwijderen