Vrouw zoekt boer

dinsdag 17 april 2012 Lies 2 Opmerkingen

Jobat publiceerde een lijst van de beroepen met de kleinste en de grootste kans op scheiding (gebaseerd op een Amerikaanse studie).

Nu blijkt dat landbouwers het minst vaak scheiden. Alleen kennen de meeste mensen deze niet te onderschatten troef van boeren blijkbaar niet en zijn landbouwers zelfs zo weinig gegeerd dat ze de tv moeten inschakelen om een lief te vinden.

Maar u weet het nu dus. Tijd dus om de boer op te gaan en uw liefde voor het leven te vinden! Tenzij u natuurlijk liever een prins(es) van het goede vrije leven blijft natuurlijk.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb hier toch mijn bedenkingen over. Het boerenleven is niet te onderschatten. Misschien hebben ze geen tijd om ruzie te maken, vandaar dat ze langer bij elkaar blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is een Amerikaanse studie. Ik weet niet of die resultaten ook gelden voor ons land.

  Maar ik zie toch een paar redenen waarom (Amerikaanse) boeren minder scheiden:

  - ze zijn vermoedelijk vrij conservatief en religieus => scheiden ligt minder voor de hand (zelfs als het slecht gaat in hun huwelijk)

  - als je samen een bedrijf runt, is er weinig gelegenheid om iemand anders te leren kennen. Verliefd worden op een collega en scheiden, weinig kans daartoe.

  - je moet wel samenwerken om het bedrijf recht te houden. Je hebt elkaar dus nodig. Is een totaal andere situatie dan bij mensen die elk hun eigen inkomen hebben. Die kunnen veel gemakkelijker uit elkaar gaan.

  BeantwoordenVerwijderen