Dinner date

vrijdag 7 oktober 2011 Lies 8 Opmerkingen

Als een tv-programma rond singles draait, dan is dat bijna altijd een datingprogramma. Akkoord, het levert vermakelijke programma's op voor de vermoeide werkmens die des avonds afgepeigerd neerzijgt in z'n zetel en graag licht verteerbaar tv-voer krijgt voorgeschoteld. Bovendien kan het speculeren over 'wie zou hij/zij kiezen?' en alle bijhorende commentaren best leuk zijn als je samen naar tv kijkt.

Maar ik zou toch ook wel eens graag een programma te zien krijgen dat duidelijk maakt dat het single-leven echt wel meer is dan dat. Een soort 'singles, het leven zoals het is', dat feestende, dansende, reizende, klussende,... singles toont, zit daar niets in?

In afwachting daarvan publiceren we toch graag de oproep die we kregen van productiehuis Eyeworks. Al was het maar omdat daar sympathieke singles werken die fan zijn van deze blog. Eyeworks wil jullie graag informeren over een nieuw programma waarmee zij van start gaan. Zij zoeken single kandidaten om daaraan deel te nemen.

Het programma is geïnspireerd op het Engelse 'Dinner date', dat je misschien wel al eens op tv gezien hebt. Het concept: 3 (of 4) vrouwen koken bij hun thuis voor één man die dan op bezoek komt om het op te eten. Of 3 (of 4) mannen koken voor één vrouw.
Als deze dates achter de rug zijn kiest de man (of vrouw) er een van de kandidaten uit en zij krijgen dan nog een 'droomdate'.
Men zoekt kandidaten die bij voorkeur ergens tussen 25 en de 40 zijn. Waarom het voor Eyeworks ophoudt bij 40 is me een raadsel. De kookkunsten nemen bij velen toe met de leeftijd, de verleidingskunsten soms ook en er zijn massa's singles van 40+.

Protestmails (van 40-plussers) of kandidaturen (van de anderen) mag je sturen naar mart.peers@eyeworks.tv

8 opmerkingen:

 1. Commercieel voyeurisme nee? Boycotten dat programma!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedereen is vrij om eraan deel te nemen en/of ernaar te kijken, vind ik.

  Ik zou het niet zien zitten om deel te nemen aan een dergelijk programma, maar als anderen dat wel zien zitten en goed weten waaraan ze beginnen, waarom ook niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken een single die heerlijk kan koken en tevens een groot fan is van dat programma. Helaas is ie de veertig ruim gepasseerd.

  Dankjewel voor de linkjes naar de 'happy single' stukjes. De meeste kende ik al, maar bij herlezing geven ze toch weer een glimlach.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k ga mijn eigen inschrijven ... :-)
  (k wil wel ne keer zien ofdakkik pak op tv, goeie motivatie, k ga er zeker bijzijn!)

  En omdat ik eigenlijk, feitelijk al te oud ben, schrijf ik in één moeite middernachtsdromer ook in. Want die valt nog nét binnen de categori. Onder het motto "Ge kunt pas meepraten en oordelen als ge het zelluf hebt meegemaakt!"
  (strak plan, toch?)
  ;-)
  (en zijn adres en identiteit, die achterhaal ik wel!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hm. Een dinnerdate kan best wel leuk en gezellig zijn.

  Maar dan graag zonder camera's en een crew die op mijn vingers staat te zien terwijl ik achter het fornuis sta, thankyouverymuch. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou het echt gezellig worden voor de schermen? Maar er zijn al wel voorbeelden dat het vooral achter de schermen van zo'n programma's erg leuk vertoeven is :), dus iedereen die wil meedoen: veel plezier! (en de rest mag bij mij thuis wel eens komen eten :))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ok, dat is dan al op 4 verschillende plaatsen gaan eten en dan ook nog eens Margo. Het wordt een drukke agenda die ik moet gaan bijhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Hans: tja, al die uitnodigingen om te komen eten, da's echt wel een van de mooiere kanten van het single-leven. Ik ga daar binnenkort eens iets over schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen