Zo waait dat weer over (het vervolg)

zaterdag 7 januari 2012 Lies 2 Opmerkingen

Hierbij het vervolg van de tips van gisteren.

3. Maak een actieplan op

- wat vind ik goed in m'n leven? ('count your blessings', altijd goed om eens op te lijsten wat wel goed gaat, vaak is dat meer dan je op je down-momenten beseft)
- wat wil ik graag anders?
- hoe ga ik dat aanpakken?

Af en toe eens dromen en naar de sterren reiken, waarom ook niet? Maar verwacht niet dat het geluk zomaar uit de hemel gaat komen vallen. Zet zo concreet mogelijk op papier wat je wil bereiken en wat je daarvoor gaat ondernemen (inclusief timing). En volg regelmatig op wat ervan in huis gekomen is natuurlijk. Ik heb ooit al samen met een vriendin een actieplan opgemaakt voor elk van ons. Dan konden we achteraf ook samen opvolgen wat er van alle geplande acties in huis kwam. En zelfs als we niet alle vooropgestelde doelen bereikten, konden we onszelf toch nooit verwijten er geen moeite voor gedaan te hebben.

4. Neem initiatief

Een dag belabberd en triest rondlopen in je huis, het mag. Maar als je uit de put wil krabbelen, zal er toch actie nodig zijn. Al moet je er je laatste restjes moed en energie voor bijeen harken, het is pas als jij zelf iets onderneemt dat er dingen in beweging kunnen komen.

Als kinderen speelden wij graag met Lego en ik herinner mij nog ons enthousiasme bij het plannen van welke gebouwen er allemaal moesten komen en het bouwen van ons dorp. Zodra ons dorp klaar was, verloren we onze interesse en lonkte een ander spel. Moraal van het verhaal: een mens heeft een project nodig.

Bezorg jezelf dus een project:

- Ga op zoek naar een nieuwe woonst of maak werk van de inrichting van je huidige thuis,

- Stort je op je tuin of terras.

- Start met een nieuwe lees/kook/film/fiets/...-club,

- Geef een feestje (bv. een weggeeffeestje) of organiseer een boekenswishing,

- Doe mee aan de dag van de buren en maak vrienden in je eigen buurt.

- Organiseer eens een activiteit voor de lezers van deze blog. Er komen hier een duizendtal mensen per week langs en velen klikken op het label activiteiten. We krijgen ook mails van mensen die daar interesse voor hebben. En wij vinden het leuk als onze lezers zelf eens iets organiseren en wij gewoon deelnemer kunnen zijn.

- Start een blog of kom bloggen bij Op Ons Eentje. Sinds de elixir d'amour in promotie stond in de supermarkt kunnen wij opnieuw wat versterking gebruiken.

2 opmerkingen:

 1. Nou, die inrichting van die nieuwe woonst, daar kan ik me wel in vinden (en in de andere dingen ook wel, maar niet alles hoeft openbaar, hè. Of 'neh', zeggen jullie daar in Vlaanderen geloof ik)
  Nieuwe woonst óók wel maar ik moet daar nog acht a twaalf jaar op wachten. Huurwoningen zijn schaars.

  En de lego vergelijking vind ik ook mooi. Hoewel je er ook een andere moraal aan kunt ophangen. 'Een mens wil telkens iets nieuws' of zoiets. :-)

  Maar vanavond ga ik dan toch de stoute schoenen aantrekken. Hopla, wèg achter die verslavende pc (een blog heb ik al járen, daar kan het niet aan liggen) en dansen. Een eerder ontmoeting met gelijkgestemden ging niet door omdat ik de mensen die ik met een simpel fotootje van de computer kende irl niet herkende. Maar ik heb nu twee mobiele nummers bij me. Dus dat moet goedkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. delvend in eigen verleden, zweer ik bij deze eerste stap.
  Zelfs als er geen andere volgen, is dit de belangrijkste.

  :) SMILE :)

  zelfs wanneer je geen zin hebt.

  Wanneer (en niet ALS) je een glimlach terug krijgt, groeit de zin tot lachen vanzelf.

  Het vraagt éven oefenen in het begin maar met de tijd komt het vanzelf... en kan je je niet herinneren dat je het ooit zònder hebt gekund.

  :):):):):):):):):):):):)

  BeantwoordenVerwijderen