Gedaan met 3 dagen hetzelfde te eten

Koken in kleine hoeveelheden, het is niet altijd eenvoudig. Daarom gebeurt het vaak dat ik op dag 1 lekker vers kook en op dag 2 de overschot opeet. Twee dagen na elkaar hetzelfde eten, het stoort me niet. Maar het liefst van al eet ik natuurlijk elke dag wat anders.

Nu las ik onlangs in de Standaard dat er een site bestaat waarop mensen online hun etensrestjes kunnen verkopen. Dat vind ik nu eens een goede oplossing.

Als je af en toe eens overschotten kan verkopen of kopen, dan komt dat de variatie in de single keuken zeker ten goede.

Thuisafgehaald.be heet de site (thuisafgehaald.nl voor onze Nederlandse lezers).

Ik ga die site zeker eens uitproberen. Zijn er lezers die dat al gedaan hebben?

Het romantisch ideaal



zette mij aan het denken, en dan vooral de laatste paragrafen.
Voor geen geld van de wereld wil ik naar ‘vroeger’, gewoon al omdat ik als vrouw in een voor mij verstikkend patroon zou worden geduwd. ‘k Denk ook dat je met het ‘rijper’ worden en een groeiende levenservaring beter weet wat je wil en niet wil, ook op het liefdesvlak. Zonder het onderwijs met de vinger te wijzen, zulke zaken zijn mij niet op school verteld.
En hoe ga je duidelijk maken aan de (mogelijke) partner wat je prioriteiten zijn? Een vragenlijst? Heel ‘romantisch’ om op de eerste date af te komen met: ‘Awel, ja, ik heb nog wat vragen...’ en dan je checklist boven te halen.
Maar hoe dan wel?

Hoe word ik een happy single?

De voordelen van het single leven niet onderschatten


en de voordelen van het leven met een partner nu ook weer niet overschatten.

Uitnodiging: 'Happy' in Brugge volgende zondag


In het kader van Docville on Tour wordt de bekroonde documentaire Happy vertoond in de Lumière te Brugge op zondag 25 november.

De film start om 16.30 uur, dus ik stel voor dat we ten laatste om 16.10 uur afspreken aan de ingang van de Lumière.

Voor de mensen die met het openbaar vervoer zouden komen, er zijn bussen vanaf het station tot aan de markt, te voet is het zo'n 20 minuten stappen vanaf het station... De dichtstbijzijnde parking is de Biekorf.
Na de film kunnen we nog iets drinken in het café de Republiek naast de cinema. De hongerigen kunnen er ook iets eten.

"In een enthousiaste poging vragen als ‘Is gelukkig zijn een winnend lot trekken of kan je geluk zelf bewerkstelligen?’ te onderzoeken, combineert de film wetenschappelijk onderzoek met verhelderende verhalen en interviews. Benieuwd of je zelf de filmzaal buitengaat met een plan om
gelukkiger te worden…"

Geïnteresseerden kunnen mailen naar nachtbrakerblog@gmail.com.

Met dank aan onze gastblogger. Lezers die zelf een activiteit willen organiseren in hun stad, mogen de uitnodiging mailen naar oponseentje@gmail.com. Wij publiceren ze graag.

Eenpersoonsbed

Een vriendin van me vertelde over het bezoek van de jongeman die ze leuk vindt. Toen hij plots wegging, weet ze dat aan het zien van haar eenpersoonsbed. Zelf vond ik dat een vreemde gedachtegang. De positivo in me wilde aannemen dat hij echt gewoon vertrokken was omdat het laat begon te worden, of hij nog elders verwacht werd, of een trein moest halen. De meer toegeeflijke in mezelf wilde nog wel geloven dat hij ‘plots’ was weggegaan, maar dat aan dat eenpersoonsbed wijten, ging me nog steeds een stap te ver.
Enkele dagen later tijdens een aflevering van Gilmore Girls zegt Lorelai Gilmore (single) tegen Luke Danes (bachelor) bij het zien van Luke’s bed: “Well, you know what they say about guys with single beds.” “No, what’s that?” “Never start something with guys with a signle bed, because it means they’re not open to commitment.” Luke zal er zoals gewoonlijk wel iets aan toegevoegd hebben als “That’s insane.” maar daar was het toch weer: de kwestie van het eenpersoonsbed.
Is het insane ervan uitgaan dat een man met een eenpersoonsbed zich niet wil binden? Of schuilt er toch enige waarheid in? Toen ik onlangs naar de housewarming ging van een vriend die uitdrukkelijk het vrije leven verkondigt waarin hij kan reizen en doen en laten wat hij wil, zo zonder vriendin… zag ik inderdaad een eenpersoonsbed in de kamer… en glimlachte.

Relatieplanet

Deze week kreeg ik op Facebook voor het eerst reclame te zien tussen de nieuwsupdates van mijn vrienden.

En het was de datingsite Relatieplanet die de twijfelachtige eer kreeg mij als eerste een zogenaamde 'gesponsord bericht' te bezorgen. Tja, als je 'vrijgezel' invult op je FB-profiel, dan kan het natuurlijk gebeuren dat een datingsite zijn pijlen op je richt.

Nu vond ik die reclame allesbehalve geslaagd. Dat men korting aanbiedt bij inschrijving, is op zich mooi en zal sommige mensen misschien wel over de streep trekken. Maar op Facebook kan de lezer reageren en daar liep het mis. Toen ik doorklikte naar de reacties van andere 'gesponsorde-blijdeboodschap-ontvangers', dan bleken die mensen vrijwel allemaal negatief te reageren. Tijd doorbrengen op Facebook, dat zagen die singles zo te zien wel zitten, maar Relatieplanet, ho ho!

Tja, reclame via de sociale media, het houdt risico's in. Ik hoop dat adverteerders dit snel inzien en die gesponsorde berichten - die vaak meer ergernis dan goodwill oproepen - snel voor bekeken gaan houden.




Een terugblik op mijn leven als single


Ik ben 39, volgend jaar staat de 40 op me te wachten. Ik voel me niet oud maar ook zeker niet meer de jonge gast die graag naar de disco ging. Ik vraag me soms af wat ik de laatste 20 jaar heb gedaan. Toen ik nog jong was, ging ik wel uit maar meisjes versieren liet ik wat aan me voorbij gaan wegens te verlegen. Ik amuseerde me best wel op m'n eentje of in groep. Ik vond de discotheek nu ook niet dé plaats om iemand te leren kennen. Het ligt wellicht aan me maar mij lukte het alvast niet.

Ik ben ook zo stom geweest. Ik heb best wel eens wat betere contacten gehad met een meisje in de avondles en enkele andere gelegenheden maar durfde of zag de tekenen niet om haar beter te leren kennen.

Mijn hobby was dan ook al eerder op mannen gericht, ik ging graag naar films waar je ook al weinig kansen hebt.

En nu, nu ben ik 39 en heb het gevoel op een balans te staan. Op een fuif met jonge mensen zou ik me maar belachelijk maken, denk ik dan. Activiteiten voor alleenstaanden trekken vooral 50-plussers aan, met alle respect uiteraard voor die leeftijdsgroep.

Hoewel ik erg goed kan opschieten met jongeren vraag ik me af waar ik de leeftijdsgrens moet trekken. Moet ik op zoek naar een vrouw van meer dan 30 of is iemand tussen de 20-30 ook nog aanvaardbaar?

Ik begin nu wel te beseffen dat ik er werk moet van maken maar te goed proberen zal alleen maar leiden tot teleurstelling. Een datingsite lijkt me ook niet alles te zijn maar wat moet ik doen?

Ik heb veelal het gevoel dat iedereen wel al iemand heeft. Ik kan toch moeilijk vragen of iemand single is. Waar vertoeven die vrouwen, meisjes van in de dertig of prille veertig toch of heb ik een verkeerde bril op?

Mocht je je hierin herkennen of adviezen voor me hebben dan hoor ik het graag.

Groeten,

Cesaartje

the one and only...


Engelse les, vijfde middelbaar. Met de klas hielden we een groepsdiscussie over het thema ‘relaties, liefde’. Enige voorwaarde: ’t spreken moest in ’t Engels gebeuren!
Terwijl we al enige tijd bezig waren, kwam de stelling ‘de ware’ aan bod. Op dat moment besliste de leerkracht, daarvoor in de moderatorrol, de regels van ‘neutrale leekracht-zijnde’ aan haar laars te lappen en ons romantisch idee van ‘the one and only’ in vraag te stellen door mee te delen dat zij met haar beste vriend was getrouwd en een kind had gekregen. Algemeen was geweten dat zij een koppel vormde met een andere leerkracht waar wij ook les van kregen. Met haar beste vriend waren er geen illusies te doorbreken en kon over alles gesproken worden, ook over het feit dat één van de twee het verdomd lastig vond dat de andere steeds de dop op de tube tandpasta vergat te draaien en de boel uitdroogde.
De hele klas baadde in een verbijsterende (Engelse) stilte…
Dit moment is me vooral bijgebleven vanwege de natuurlijkheid waarmee ze het vertelde en de tevredenheid die ze uitstraalde. Want dat wil ik ook, al dan niet met die beste vriend…

Klare taal

Een van mijn beste vrienden is na wat aanmodderen hier en daar nog eens echt verliefd. Hij vertelde me enthousiast dat hij na de eerste date zelfs geen seks had gehad. Dat had hij zichzelf al voorgenomen op voorhand, maar ze hadden er ook over gesproken. Kwestie van klare taal te scheppen. De jongeman met wie hij uitging had daar op gereageerd dat hij normaal ook niet kust op een eerste date. In een reflex zuchtte ik: ‘Ik wil dat ook op een volgende date, zo’n klare taal!’

Maar laten we eerst even terugkeren naar ‘seks na de eerste date’. Zonder in loze veralgemeningen te willen vervallen, denk ik toch te mogen zeggen dat als je dat als vrouw doet, je de stempel sloerie opgedrukt krijgt. Of je bent op zijn minst gemakkelijk. Als man lijkt dat al minder een probleem, ook al lacht de vriend in kwestie zelf ook wel relativerend met ‘de marginaliteit’ ervan.

Na een eerste date seks verwachten of willen, doe ik niet. Wel zou ik wat van die ongedwongenheid in het afspraken maken willen. Geen gemengde of foutief te interpreteren signalen als je bij aanvang al weet: Er wordt niet gekust. Je vond de date wel leuk en er wordt niet gekust: geen probleem, hij vindt je misschien ook wel leuk, de afwezigheid van een kus is dus geen afwijzing. Je vond de date niet zo leuk: ook geen probleem want de afspraak was niet kussen. Klare taal kan volgens mij zoveel stress wegnemen. Bovendien geloof ik dat er ondanks zo’n afspraken nog spanning en mysterie genoeg is: Je wil toch sowieso dat de ander je leuk vindt en daar heb je ook geen controle over.

Want heel eerlijk? Verliefd zijn vind ik soms niet leuk. Waarom? Net omwille van dat niet weten, het gissen en moeten interpreteren van onduidelijke signalen die waarschijnlijk niet eens als signalen bedoeld zijn. Het zou toch zoveel gemakkelijker zijn als we zoals in de Sims een hartje boven de ander zijn hoofd zagen verschijnen. Nadien is er immers nog genoeg werk aan de winkel.