Angsten & twijfels & eeuwige liefde

Omdat ons vorig toneeluitje zo geslaagd was, nodigen we jullie graag uit voor een volgende theateravond.

Het stuk Angsten & twijfels & eeuwige liefde wordt op donderdagavond 16 februari gespeeld bij de Vieze Gasten in Gent. Ik zag Ineke Nijssen en Frank Cools een paar jaar geleden tijdens de Gentse Feesten in het knappe stuk 'een fijne avond met de heer en mevrouw Olman'. Hopelijk valt dit stuk geschreven door Christophe Vekeman even goed mee.

Wil je graag mee? Reserveer dan een kaart en laat ons weten via oponseentje@gmail.com dat je er zal zijn. Dan laten wij je weten hoe je ons kan herkennen.

Jef Neve over zijn ervaringen als single

Dit weekend gelezen in ds Weekblad: 'Single zijn heeft me een spiegel voorgehouden: het was een confrontatie met kanten van mezelf waaraan ik moest werken. En het heeft me sterker gemaakt, want alleen in het leven staan, is niet evident. Je hebt een probleem en je kunt niet even aan tafel zeggen: weet je wat ik heb meegemaakt. Ik denk nogal snel dat ik mensen tot last ben, maar ook dat heb ik geleerd: om vrienden te bellen als ik met iets zit. Van te durven zeggen: ik ben niet perfect, ik heb iemand nodig.'

Less is more

Eergisteren bezocht ik het lichtfestival met een vriendin. Echt veel zagen we niet, want de vriendin was iets te licht gekleed en verkoos dus een warm café boven een koud festival.

Geen ramp, want gisteren was er ook een bezoek aan het lichtfestival gepland met een vriendengroepje van 6. Dus zou ik zo de rest van het festival te zien krijgen. Maar de avond begon laat omdat we al een tijd geleden planden die avond naar Intouchables te gaan kijken. Bovendien komt een groep altijd wat trager in beweging. De ene moet nog naar het toilet, de andere wil zijn fiets nog ergens veilig stallen. En daarna raakten we elkaar voortdurend kwijt in de massa. Het werkte duidelijk op het humeur van sommigen. Geen goed idee eigenlijk om naar een dergelijke event te gaan met een groep mensen, al ga ik het er vanavond vermoedelijk toch nog maar eens op wagen met mijn ouders, neefjes en nichtjes. Hopelijk speel ik weer geen kindjes kwijt.

Want anders ga ik toch mijn conclusie moeten trekken: op je eentje is soms toch praktischer.

Ons jaaroverzicht: herfst

In de herfst organiseren we een bijzonder geslaagde boekenswishing.

We gaan ook met enkele bloggers en lezers naar de Gentse museumnacht.

Eind 2011 ronden we de kaap van de 100 Facebookfans.

2011 was een goed jaar. Zowel het aantal stukjes als het aantal lezers namen fors toe. Maar als ik tevreden terugblik op het voorbije jaar, dan heeft dat toch vooral te maken met alle leuke ontmoetingen en zeker met de goede vriendin en reisgenote die ik eraan overhield. Mensen foeteren soms wel eens op de virtuele wereld, maar als mijn computer me leidt naar dergelijke bijzondere mensen, dat kan ik dat alleen maar een heel mooie uitvinding vinden.

Ons jaaroverzicht: lente

Kortstondige promo-actie voor onze blog

Esmeralda en ik brainstormen over manieren om onze blog te promoten. De eerste vraag die zich stelt, is hoe we onze doelgroep, de singles, het best kunnen bereiken. We besluiten onze blog z'n eigen profiel te geven op de datingsite Match4me. Zo hopen we tegelijkertijd meer lezers en bloggers te bereiken. Om het profiel aan te maken moeten we aangeven wat het favoriete tv-programma, de favoriete film en de favoriete politieke partij is van 'Eentje'. We besluiten dat zijn favoriete tv-programma 'Bloggen' is (beter dan Blokken), z'n favoriete film 'my life as a blog' en zijn favoriete partij 'het Vlaams Blog'. Even later reageert er al een man met een bijzonder goed geschreven profiel. We zien onmiddellijk een toekomstige medeblogger in hem en zijn dolblij met dit overweldigende instantsucces. Tot een gat in de nacht zoeven de berichtjes over en weer tussen Eentje en de man in kwestie (die zichzelf Chocolat noemt). Hij peilt naar onze motieven en we vertellen hem vol enthousiasme over onze blog die we graag willen promoten. Wanneer we 's ochtends willen inloggen op de site, blijkt dat niet meer mogelijk en het profiel van 'Eentje' blijkt verwijderd. Chocolat was dus vermoedelijk een mol die de beheerders van die site getipt heeft en de glorieuze toekomst van Eentje op Match4me zo in de kiem heeft gesmoord.

Reis naar de stad van een grote single

Esmeralda en ik besluiten samen naar Barcelona te reizen. En wat ontdekken we daar? Dat Gaudi ook single was.

Fietstocht
Op een prachtige lentedag gaan we op fietstocht met de lezers van deze blog. Het wordt een heerlijke, sportieve en Bourgondische dag. We maken er ook kennis met onze medeblogger Tommi. Een week later gaan we met z'n allen naar de tentoonstelling 6 miljard mensen.

Ons jaaroverzicht: zomer

Gentse Feesten
We trekken met een aantal bloggers en lezers naar 'de liefde in 3 bedrijven', een toneelvoorstelling die loopt tijdens de Gentse Feesten.
Onze recentste blogster en onze trouwste lezer ontmoeten er elkaar. Kort daarna zijn er 2 singles minder op deze wereld en krijgen Esmeralda en ik een verrukkelijke crêpe suzette aangeboden in de Salons Carlo Quinto.

Love is in the air
Ook bij meerdere andere medebloggers blijkt Cupido te zijn langsgeweest. Nieuwe bloggers zijn dus meer dan ooit welkom.

Maand van de gastblogger
In september houden we een maand van de gastblogger. Diverse gastbloggers bezorgen ons stukjes, waarvoor nogmaals dank.

Badoo
Het aantal vaste bloggers mag dan wel verminderd zijn, het aantal lezers gaat net de andere richting uit. Dit heeft onder meer te maken met het stukje dat ik schreef over mijn negatieve ervaring met de site Badoo, een site waar ik ongewild op terecht kwam. Wie nu de zoekterm 'Badoo' intikt, ziet als eerste zoekresultaat die site en als tweede mijn stukje. Dat levert honderden kliks per week op. Eerlijk gezegd ben ik wel blij op die manier mensen te kunnen waarschuwen voor deze site, want die deugt echt niet.

Ons jaaroverzicht: winter

De jaaroverzichten die ik op verschillende blogs te lezen kreeg, brachten me op het idee er ook eens eentje te schrijven voor onze blog. Zo kunnen we nog eens nagenieten van al die plezierige momenten die we in 2011 beleefden dankzij Op Ons Eentje.

De komende dagen krijgt u een terugblik op een van de voorbije seizoenen.

Winter 2011

Versterking van het bloggersfront

We starten het jaar met niet minder dan 3 nieuwe blogsters.

Eentje uit Nederland en 2 uit Gent. Met de Gentse blogsters is het gemakkelijk om even vooraf kennis te maken 'in het echt'. Eerst spreek ik af met Isolde. Het wordt een bijzonder gezellige avond vol verhalen. Een paar weken later komt Esmeralda bij me op bezoek. Onze koffieklets loopt zo uit dat ik snel nog wat avondeten in elkaar flans.

Kort daarna volgt er een memorabele avond wanneer ik bij haar op bezoek ga samen met Isolde. De Cava en de wijn vloeien rijkelijk en enkel onze Bob blijft nuchter.

Enkele weken later besluiten we te vergaderen met alle bloggers, maar van vergaderen komt niet veel in huis. Iedereen heeft iets te eten mee en er valt zoveel te vertellen dat het bij eten en kletsen blijft.

Eind februari krijgen we er nog een sympathieke blogster bij uit Gent.
Ook even vermelden dat een een van de 'stichters' van deze blog een come-back maakt.

Media-aandacht

In maart verschijnen we in de Flair. Een tijdje later ook in de Goed Gevoel.

Daarom blijven veel vrouwen single

Ben je een knappe, jonge vrouw? En toch single? Pieker je je te pletter over het waarom van je single-status?

Kijk dan eens naar dit filmpje.

Ik draag het graag op aan mijn voormalige medeblogster Miss Butterfly. En natuurlijk ook aan de koene held die zich niet liet afschrikken door haar wollebollen.

Zingen op zondagnamiddag

Een tip voor lezers die graag zingen.

Op zondagnamiddag kan je sinds enige tijd maandelijks terecht in café Trefpunt (Sint-Jacobs, Gent) voor een gezellige, ouderwetse zangstonde.

Alle aanwezigen zingen er samen evergreens onder begeleiding van piano en gitaar. Op het programma staan bekende nummers zoals Aux Champs élysées, Meisjes, Laat me niet alleen, Ik wil deze nacht in de straten verdwalen, les copains d'abord, we zullen doorgaan, enz...

De volgende zangnamiddag vindt plaats op zondag 22 januari om 15 uur.

Ik nam zelf al eens deel en vond het super!

Toeschouwer

Ik ben een toeschouwer. Iemand die in de zaal zit en kijkt naar wat er zich afspeelt op het toneel. Ik observeer, applaudisseer en feliciteer. Ik leef mee, en toch ook niet. Jouw leven wordt nooit het mijne.
Ik blijf een toeschouwer. Hoogstens klim ik even op de bühne om je een ruiker te overhandigen. Speel ik ze ooit, die rol waarvan ik dacht dat ze ook voor mij weggelegd was?

Hoe vind je een sportpartner?

Onlangs hoorde ik via een vriend over deze site. Je kan er gratis mensen zoeken om mee te sporten.

Het is naar 't schijnt niet altijd gemakkelijk, maar hem is het uiteindelijk toch gelukt iemand uit z'n buurt te vinden met min of meer hetzelfde niveau van conditie.

Dus graag deze tip die niet alleen nuttig kan zijn voor de single lezers van deze blog, maar ook voor de koppels die op sportief vlak andere voorkeuren of een ander niveau hebben.

Veggie speeddating

We hebben hier al eerder bericht over de speeddating-avonden die Eva organiseerde voor 25- tot 34-jarigen en later ook voor 35- tot 44-jarigen.

Op 24 februari zijn nu de 45- tot 55-jarigen aan de beurt.

Ik ben benieuwd welke leeftijdscategorieën daarna nog allemaal aan bod gaan komen. Speeddatings voor 75- tot 85-jarigen, zou dat geen gat in de markt zijn en een ideale remedie tegen de vereenzaming van senioren?

Zo waait dat weer over (het vervolg)

Hierbij het vervolg van de tips van gisteren.

3. Maak een actieplan op

- wat vind ik goed in m'n leven? ('count your blessings', altijd goed om eens op te lijsten wat wel goed gaat, vaak is dat meer dan je op je down-momenten beseft)
- wat wil ik graag anders?
- hoe ga ik dat aanpakken?

Af en toe eens dromen en naar de sterren reiken, waarom ook niet? Maar verwacht niet dat het geluk zomaar uit de hemel gaat komen vallen. Zet zo concreet mogelijk op papier wat je wil bereiken en wat je daarvoor gaat ondernemen (inclusief timing). En volg regelmatig op wat ervan in huis gekomen is natuurlijk. Ik heb ooit al samen met een vriendin een actieplan opgemaakt voor elk van ons. Dan konden we achteraf ook samen opvolgen wat er van alle geplande acties in huis kwam. En zelfs als we niet alle vooropgestelde doelen bereikten, konden we onszelf toch nooit verwijten er geen moeite voor gedaan te hebben.

4. Neem initiatief

Een dag belabberd en triest rondlopen in je huis, het mag. Maar als je uit de put wil krabbelen, zal er toch actie nodig zijn. Al moet je er je laatste restjes moed en energie voor bijeen harken, het is pas als jij zelf iets onderneemt dat er dingen in beweging kunnen komen.

Als kinderen speelden wij graag met Lego en ik herinner mij nog ons enthousiasme bij het plannen van welke gebouwen er allemaal moesten komen en het bouwen van ons dorp. Zodra ons dorp klaar was, verloren we onze interesse en lonkte een ander spel. Moraal van het verhaal: een mens heeft een project nodig.

Bezorg jezelf dus een project:

- Ga op zoek naar een nieuwe woonst of maak werk van de inrichting van je huidige thuis,

- Stort je op je tuin of terras.

- Start met een nieuwe lees/kook/film/fiets/...-club,

- Geef een feestje (bv. een weggeeffeestje) of organiseer een boekenswishing,

- Doe mee aan de dag van de buren en maak vrienden in je eigen buurt.

- Organiseer eens een activiteit voor de lezers van deze blog. Er komen hier een duizendtal mensen per week langs en velen klikken op het label activiteiten. We krijgen ook mails van mensen die daar interesse voor hebben. En wij vinden het leuk als onze lezers zelf eens iets organiseren en wij gewoon deelnemer kunnen zijn.

- Start een blog of kom bloggen bij Op Ons Eentje. Sinds de elixir d'amour in promotie stond in de supermarkt kunnen wij opnieuw wat versterking gebruiken.

Zo waait dat weer over

De feestdagen (inclusief de nieuwjaarsrecepties in januari), het zijn niet altijd gemakkelijke tijden voor singles. Zelfs mensen die doorgaans het etiket 'happy single' met recht en rede dragen, hebben het wel eens moeilijk in deze suikerzoete periode van 'happy couples and families' (waarin de echtscheidingsaanvragen doorgaans pieken, maar dit geheel terzijde), oudejaarstoestanden, balans opmaken en goede voornemens.

Up en downs, het hoort bij het leven, of men nu alleen of met z'n twee door het leven gaat. Om de downs om te toveren in ups, krijg je vandaag en morgen een paar tips die werken bij mij. Voeg er gerust de jouwe aan toe (even klikken op 'reacties' onderaan, je kan zo gewenst zelfs anoniem reageren).

1. Leve de afleiding

Soms draaien je gedachten in een cirkel en heeft je brein nood aan afleiding. Wat bij mij helpt:
- opruimactie in huis/koken: dan ben ik zo gefocust daarop dat ik nergens anders aan denk,
- een goed boek lezen: dan kruip ik helemaal in het verhaal en ben helemaal weg uit mijn eigen leefwereld,
- werken: ook hier weer hetzelfde verhaal van helemaal in mijn werk opgaan en nergens anders meer aan denken (Ik heb er bijna spijt van dat mijn baas dit niet leest).

flow, da's de ideale afleider.

2. Feel-good-acties

Een uur in je bad liggen, daarna je kast met bodylotions opentrekken, een vleugje parfum en make-up aanbrengen, de nieuwe outfit uit de solden aantrekken. En zie, a star is born! Een bezoekje aan de kapper en de schoonheidsspecialiste kunnen soms ook deugd doen, maar niet altijd.

Opvoeden, doe ik dat nu alleen?

Vormingplus heeft een interessante cursus voor alleenstaande ouders. Tijdens 3 bijeenkomsten staat men er stil bij het alleen opvoeden van kinderen. Heel attent is dat er kinderopvang voorzien is. In februari kan je deze lessenreeks volgen in Gent.

Een andere cursus die singles kan interesseren is kinderen en scheiding. Die vindt plaats in Scheldewindeke.

Daarnaast kan je in maart nog deelnemen aan een singlesweekend en is opnieuw de cursus Hoe als single andere mannen en vrouwen ontmoeten.

Ons nieuwjaarscadeau voor alle singles



Gelukkig 2012 aan al onze lezers!